Weblog

 • 11 december 2011

  E-Thermostaat: op afstand de temperatuur thuis instellen

  Begin december vroeg Essent mij of ik een thermostaat wilde testen die via Internet te bedienen is en zo ja, of ik daar over wil schrijven. Natuurlijk, een prachtige en zinvolle toepassing, perfect passend in het kader van mobiele IT! Hier mijn ervaringen met de E-thermostaat. Maar ik ben niet alleen: via Twitter maken ook de andere testers, met de hashtag #EssentET, melding van hun… Lees meer »

 • 26 november 2011

  Verrassende studie: Nieuwe Media en Archeologie

  In opdracht van TGV teksten en presentaties heeft Alexander van de Bunt een adviserend rapport uitgebracht over de visualisatie van archeologie door middel van de jongste generatie multimediatechnieken. Daarbij heeft hij de verschillende doelgroepen die daar gebruik van maken in kaart gebracht. Een verrassend rapport over de mobiele presentatie- en informatiemethoden op basis van onder… Lees meer »

 • 12 december 2010

  Met Sociale Media onderweg naar ‘The Web OS’ (Web 4.0)

  Gisteren verscheen een interessant artikel ‘Wat wil Twitter later worden als het groot is’ op Twittermania.nl. Naast mijn gevoel dat  Twitter, qua rol in de maatschappij althans, een gouden toekomst tegemoet gaat, voorzie ik dat het mechanisme waar Twitter en andere sociale media mee werken een briljante toekomst krijgt. Waarom denk ik dat? Lees meer »

 • 3 november 2010

  Moet je Twitter zakelijk gaan toepassen?

  Op 13 oktober hebben we in Leeuwarden bij de KvK Netwerkbijeenkomst de inspirerende presentatie van Marcel Vergonet van WeConnect over het gebruik van social media meegemaakt. Toch kan ik mij voorstellen dat nog niet iedereen overtuigd is van de noodzaak deze middelen in te zetten. Twitter biedt een prachtig marketing kanaal met een ongekende reikwijdte. Bedenk daarbij dat de kosten van het… Lees meer »

 • 29 september 2010

  QR-codes in het Hunebedcentrum, Borger

  Tijdens een symposium op 29 september 2010, ter gelegenheid van het toekennen van de prestigieuze Europa Nostra Award aan het Hunebedcentrum in Borger, zijn op het terrein de door Ynform♦ ontwikkelde QR-codes in gebruik genomen. (klik op de foto's voor een grotere afbeelding) Europa Nostra is de stem van het culturele erfgoed in Europa en representeert personen en… Lees meer »

Wat doet Ynform?

Advies en projectondersteuning voor ICT in buitendienst processen: mobiele werkbon voor service- en verkoop processen.

Introductie van- en ondersteuning bij inzet sociale media.

Diensten op het gebied van plaatsgebonden informatie uitwisseling of Location Based Services: met gebruik van QR-code en Layar ontsluiten van plaats- of product gebonden digitale informatie.

Geeft inzicht in de prestaties van GSM- en UMTS netwerken met 'MobieleDekking': Wat kan ik van de netwerken op een specifieke locatie of in een geografisch gebied verwachten voor wat betreft de dekking en de functionele bruikbaarheid?